sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kinkkupiirakka


Aloitetaan tämä blogi nyt sitten jollain harvinaisemmalla herkulla, eli kinkkupiirakalla. Yleensä leivon jotain makeaa, mutta pari päivää sitten kaveri pyysi kinkkupiirakan ohjetta ja sain siitä sitten inspiraation alkaa soveltamaan ohjetta. (Alkuperäinen ohje: Baking of...)
Piirakkaan tuli dumpattua tuolta jääkaapista jämiä.
Tavallisen sipulin sijaan käytin paahdettua sipulia, joka toimi ihan hyvin piirakassa ja oli jääkaapissa myös Koskenlaskija Paprikan jämät. Ohessa resepti ihan perusmuodossaan.



Pohja:



  • 2dl Vehnäjauhoja
  • 1 dl Ruisjauhoja
  • 0,5 tl Suolaa
  • 125 g Voita
  • 0,5 dl Vettä




Täyte:

  • 1 Pieni paprika
  • 1 Sipuli
  • n. 2 dl Parsakaalia
  • 200 g Kinkkusuikaleita
  • 1 dl Ruokakermaa
  • 1 prk (150g) Smetanaa
  • 2 Kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • Suolaa ja mustapippuria
Jos jätät smetanan pois, laita ruokakermaa 2dl.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, paloittele joukkoon huoneenlämpöinen ja pehmeä voi ja nypi se sekaisin jauhojen kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle (En omista piirakkavuokaa, joten paistoin piirakan halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoassa).

Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon täytteen aineet (Halutessa voi myös kasvikset ja kinkun kuullottaa paistinpannulla). Kaada täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitin piirakan foliolla noin 20 minuutin kohdalla.



Don't mind the mess on the stove ;D

4 kommenttia:

  1. kannattaa muuten vaihtaa toi kommentti juttu sillai ettei tarvi joka kerta kirjottaa tota kirjain/numerosarjaa, menee hankalaks tää kommentointi muuten :D Saat sen sieltä asetuksista vaihdettuu :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Miepä käyn muuttamassa sen :)

    VastaaPoista
  3. taidan kokeilla :)

    VastaaPoista