torstai 13. joulukuuta 2012

Fetapinaatti rullat ja tacotonnikala pasteijat



Nämä leipaisin muutamaa viikkoa ennemmin pakastimeen odottamaan tyttäreni 1-vuotissynttäreitä. Molempiin pikkusuolaisiin on käytetty rahkavoitakinaa. Ohessa siis reseptit täytteille ja taikinalle.
Taikina riittää molempiin. Taikinan ohjeen otin jostain netistä, mutta en muista kuollaksenikaan mistä... Ehkä Valion sivuilta?



Rahkavoitaikina

1 prk
(250 g) Valio Maitorahkaa
250 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

1 muna voiteluun

Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi ja kääri se kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa noin 2h, mieluiten yön yli.







fetapinaatti täyte

150 g pakastepinaattia
1 iso sipuli
(2 rkl voita pinaatin ja sipulin hauduttamiseen)
1 purkki Feta-juustoa
1 muna
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
mustapippuria

Voiteluun 1 muna
Pinnalle hieman juustoraastetta

Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois. Hienonna sipuli. Hauduta pinaatti ja sipuli voissa pannulla (niin kauan kunnes neste on haihtunut). Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet.




Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 60 cm), levitetään täyte päälle ja rullataan kiinteäksi rullaksi, rullan ulkopuolelle jäävä reuna pitkittäissuunnassa on hyvä voidella vedellä, jotta se pysyy paistessa kiinni.


Rullasta leikataan n. 2cm kiekkoja  ja asetetaan leukausreuna peltiä vasten, voidellaan munalla ja ripotellaan pinnalle juustoraastetta. paistetaan 225c n. 15 minuuttia tai kunnes kauniin värisiä



tonnikalatäyte

1 prk salaattitonnikalaa (xtra)
1,5 dl keitettyä riisiä
n. 1 dl hemapaa sulana
1 prk (100g) Tacotuorejuustoa

Sekoita kaikki aineet keskenään. 

Kauli jääkaappissa kovettunut taikina levyksi, leikkaa taikinapyörällä sopivan kokoisiksi neliöiksi (Minun tapauksessa leikataan taikianmuotilla). Laita täytettä neliöille, sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Ummista reunat haarukalla painellen. Voitele munalla ja paista 250 asteessa 8-10 minuuttia

Valitettavasti tuolla muotilla mun pasteijat ei onnistunut. Taikina aina 'vetäytyi' hieman kun leikkasi tuon pyöreän palan, eikä se sitten mahtunut enää muottiin. + muotti ei jotenkin vaan toiminut... En vissiin osannut käyttää sitä oikein.

Epäonnistuneet pasteijat... Typerät muotit :D









Käsiin tehdyt onnistuneemmat pasteijat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti