Nämä leipaisin muutamaa viikkoa ennemmin pakastimeen odottamaan tyttäreni 1-vuotissynttäreitä. Molempiin pikkusuolaisiin on käytetty rahkavoitakinaa. Ohessa siis reseptit täytteille ja taikinalle.
Taikina riittää molempiin. Taikinan ohjeen otin jostain netistä, mutta en muista kuollaksenikaan mistä... Ehkä Valion sivuilta?
Rahkavoitaikina
1 prk
|
(250 g)
Valio Maitorahkaa
|
250 g
|
voita
|
4 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
leivinjauhetta
1 muna
voiteluun
|
Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää
vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina
palloksi ja kääri se kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa noin
2h, mieluiten yön yli.
fetapinaatti täyte
150 g pakastepinaattia
1 iso sipuli
(2 rkl voita pinaatin ja sipulin hauduttamiseen)
1 purkki Feta-juustoa
1 muna
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
mustapippuria
Voiteluun 1 muna
Pinnalle hieman juustoraastetta
Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois.
Hienonna sipuli. Hauduta pinaatti ja sipuli voissa pannulla (niin kauan kunnes
neste on haihtunut). Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi
levyksi (25 x 60 cm), levitetään täyte päälle ja rullataan kiinteäksi rullaksi,
rullan ulkopuolelle jäävä reuna pitkittäissuunnassa on hyvä voidella vedellä,
jotta se pysyy paistessa kiinni.
Rullasta leikataan n. 2cm kiekkoja ja asetetaan leukausreuna peltiä vasten, voidellaan
munalla ja ripotellaan pinnalle juustoraastetta. paistetaan 225c n. 15
minuuttia tai kunnes kauniin värisiä
1 prk salaattitonnikalaa (xtra)
1,5 dl keitettyä riisiä
n. 1 dl hemapaa sulana
1 prk (100g) Tacotuorejuustoa
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Kauli jääkaappissa kovettunut taikina
levyksi, leikkaa taikinapyörällä sopivan kokoisiksi neliöiksi (Minun
tapauksessa leikataan taikianmuotilla). Laita täytettä neliöille, sivele reunat
vedellä ja taita kolmioiksi. Ummista reunat haarukalla painellen. Voitele munalla ja paista 250 asteessa 8-10 minuuttia
Epäonnistuneet pasteijat... Typerät muotit :D |
Käsiin tehdyt onnistuneemmat pasteijat. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti