perjantai 14. joulukuuta 2012

Pienet sitruuna-suklaa tortut

Piti saada käytettyä sitruuna kaapista pois ja aloin selaamaan nettiä hakusanoilla lemon chocolate. Tälläiseen sitten törmäsin ---> hoplaaaaa. Tietenkään en jaksanut alkaa tekemään pohjaa itse, joten sulatin sitten murotaikinan pakkasesta. Tämä yhdistelmä toimi hyvin! Pitää vielä joskus kokeilla tehdä tuolla 'oikealla' pohjalla.

NOTE: Lemon curdiin voisi lisätä lisää sokeria (Alla oleva ohje on juuri se, jolla oman curdini tein), tai jopa lantrata mehua hieman, tämä mun oma oli meinaan aika kirpakkaa (Ei sillä ettenkö tykkää) ja peitti hieman tuota ganachen makua. Toisena ratkaisuna vielä se, että Lemon Curdia ei tarvitse laittaa aivan kauheasti siihen päälle. Nyrkkisääntönä se, että suklaata enemmän, sitruunaa vähemmän :D

EDIT: Ganachen määrä puolitettu, koska muuten yli jää aikas paljon (Ei siinä, etteikö se menisi pelkästäänkin ;)

Toimin seuraavasti:

1 levy valmista murotaikinaa

Tee Lemon curd

1 sitruunan mehu (n. 0,5dl) ja kuori raastettuna
2 dl tomusokeria
1 muna
n. 37 g voita/margariinia (Itselläni oli valitettavasti vaan margariinia, mutta voin kertoa, sekin toimii loistavasti!)

laita kattilaan kuori, mehu, sokeri ja muna. Kiehauta ja anna kypsyä koko ajan sekoittaen niin kauan, kunnes seos sakenee (noin 5min) ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva. (Tämän jälkeen näytin curdille vielä sähkövatkainta (Astiaan kylmää vettä, kattila sinne ja vatkaamaan. Kyseinen toimenpide hieman kuohkeutti seosta) Laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista suklaaganache

50g tummaa suklaata
0,5 dl vispi/kuohukermaa

Paloittele suklaa pieneksi ja laita mikron kestävään kulhoon, kaada päälle kerma ja lämmitä seos mikrossa (45 sekunttia riitti minulla) Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin odottamaan.


Voitele muffini vuoasta 7 lokeroa (joojoo, voitelin liikaa)

Painele taikina vuokaan niin, että niistä muodostuu kuppeja. Laita reikiin foliota ja sen päälle vielä vaikka riisiä. Tämä siksi, että kolo kupeissa säilyisi.

Paista uunissa 200C n. 20 minuuttia, aikalailla alatasolla.

Valmiit kupit.


Fiksu ottaa sitten nuo vuoat pois tuolta mffunivuoasta, ennenku laittaa ganachen kuppeihin... Itse pelastin tilanteen sillä, että vein hetkeksi parvekkeelle ja toin takaisin kun ganace oli taas jähmettynyt. 


Kupit otettu nyt sitten pois sieltä vuoasta. Olisi suositeltavaa laittaa kupit tässä vaiheessa jääkaappiin, jotta ganache jähmettyy. Varmaan joku tunti olisi hyvä aika. Itse laitoin tosiaan parvekkeelle, joten jähmettyi aikas nopeasti.


Laita päälle lemon curdia. Tarjoile ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti