torstai 13. joulukuuta 2012

Miffy-kakku eli laku-unelma


Mun lapseni pitää lakusta, joten tein hälle sitten tälläisen kakun, kaikki ohjeet on aikalailla otettu kinuskikissan sivuilta, joten laiskuuttani laitan teille vaan linkit ;)
Kakussa on kaksi kerrosta, joissa molemmissa on lakutäyte. Ekasta kakusta tuli liian matala, mutta sain pelastettua sen sillä, että kaapissa sattui olemaan pussillinen sunnuntain kakkupohja-ainekset ja niistä sain yhden välin lisää (Epäonnistuin myös siinä, otin liian ajoissa uunista ja se jäi raa'aksi päältä, joten uudestaan uuniin. Tämän jälkeen pohja oli sopivasti yhden kerroksen paksuinen :D)

 Kakun päällä oleva teksti ja kuva on tehty ihan marketista ostetusta sokerimassasta, jonka värjäsin pastaväreillä. (Mun mielestä tuo sokerimassa on ihan kamalan makuista, maistuu... tomusokerilta.)

Pohjana käytin kinuskikissan suklaakakkupohjaa.

Täytteenä taas oli ihan pieni sipaisu lemon curdia ja taas kinuskikissalta otettu lakritsitäyte, tehty tuplana tietenkin. (Aivan yliherkullista! Mä pidän ja käytin Kick-karkkien sijaan Brunbergin Alku Lakritsi karkkeja)

Kuorrute on myöskin otettu kinuskikissalta, toffeemassa, jossa tavallisten fugejen sijaan käytin lakritsifudgeja (Niitä saa mm. makuunista, mutta tilalla voi käyttää myös Brunbergin Alku Lakritsi karamellejä), en aivan tehnyt kokomäärää kyseistä massaa, tein noin 1/3 osan ohjeesta, ja se riitti JUURI peittämään tuon 25 cm halkaisijaltaan olevan kakun, taisi olla vielä korkeutta kakulla sellainen 10 cm. Joten suosittelen tekemään vähän suuremman määrän, tuosta 600g massasta jää paljon ylimääräistä. Kuorrutteen ja kakun välissä on ohut kerros kermavaahtoa.


1 kommentti: